Bezwaar verlagen uitkering

Bezwaar maken bij het verlagen van uw uitkering

Heeft u juridische hulp nodig om bezwaar bij het verlagen van uw uitkering aan te tekenen? Neem direct contact op met Nationaal Loket. 

Nationaal Loket helpt u met het starten van een bezwaarprocedure

De gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank kan een uitkering verlagen, als onjuiste informatie is verstrekt over uw woon-, gezins- of financiële situatie of er een wijziging in de situatie is opgetreden die u niet heeft doorgegeven. Een advocaat van het Nationaal Loket komt in actie als u het oneens bent met het besluit van de uitkeringsinstantie en tekent bezwaar bij verlagen uitkering aan.

Voorlopige voorziening om verlaging uitkering op te schorten

Bezwaar bij verlagen uitkering dient snel te gebeuren. Enerzijds om te voorkomen dat u in financiële problemen komt en anderzijds omdat de bezwaarprocedure binnen zes weken na het uitkeringsbesluit moet worden gestart. Tegelijkertijd kan via een spoedprocedure een voorlopige voorziening bij de rechtbank worden aangevraagd, zodat de volledige uitkering doorloopt tot er een beslissing is.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Vergoeding kosten bezwaar bij verlagen uitkering

In geval u vanwege uw bijstandsuitkering of inkomen op minimumniveau geen advocaat kunt betalen, kan een advocaat van het Nationaal Loket gesubsidieerde rechtsbijstand voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. U bent slechts een eigen bijdrage verschuldigd aan uw advocaat. De Raad zal u een eigen bijdrage naar inkomen en vermogen opleggen voor het bezwaar bij verlagen uitkering.

In 3 stappen hulp bij uw probleem

1Selecteer het onderwerp. Zo kunnen wij gerichter een oplossing voor uw probleem bieden.

2Leg het probleem/vraag voor en laat uw gegevens achter zodat wij in contact met u kunnen komen.

3U wordt teruggebeld door een jurist van onze intakebalie die met u een oplossing voor uw conflict zoekt!

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of