WW uitkering

WW-uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd over de WW-uitkering tegen het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Heeft het UWV uw WW-uitkering verlaagd of stopgezet? Daar hoeft u zich niet zomaar bij neer te leggen. Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat beoordeelt uw zaak en maakt namens u bezwaar.

Voorwaarden voor succesvolle bezwaarprocedure

Om succesvol een bezwaarprocedure te starten bij een WW-uitkering probleem, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet verzekerd zijn voor werkloosheid, minimaal 26 weken hebben gewerkt in de 36 weken voordat u werkloos werd en u hebt minimaal vijf arbeidsuren per week verloren en geen recht op loon over die uren. Daarnaast bent u niet door eigen schuld werkloos geworden en bent u direct beschikbaar voor betaald werk. Een advocaat kan dan een bezwaarschrift indienen.

Juridische inzet om WW-uitkering te hervatten

Het UWV controleert of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering en houdt toezicht op alle uitkeringsgerechtigden. Er wordt getracht om u aan werk te helpen en getoetst of u bij gewijzigde omstandigheden nog recht heeft op een werkeloosheidsuitkering. Er kan een conflict ontstaan over verwijtbare werkloosheid, het niet voldoen aan de wekeneis of het niet opgeven van bijverdiensten. In sommige gevallen kan dit leiden tot terugvordering van aan u verstrekte WW-uitkering en/of beëindiging van aan u toegekende WW-uitkering. Door het indienen van een bezwaarschrift zal een advocaat proberen dit ongedaan te maken. 

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Gesubsidieerde bijstand bij bezwaar WW-uitkering

Wacht niet te lang, want het bezwaarschrift tegen de verlaagde of stopgezette WW-uitkering moet binnen zes weken worden ingediend. De inzet van een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat is vrijwel altijd gratis. U komt bij een minimuminkomen en weinig vermogen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. U betaalt bij toewijzing slechts een geringe bijdrage. Als het bezwaarschrift tegen de afgewezen WW-uitkering ongegrond wordt verklaard door het UWV, bestaat de mogelijkheid om bij de rechtbank in beroep te gaan. Een advocaat dient een beroepschrift in, waarna de bestuursrechter een oordeel over de zaak geeft.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of