IOAW uitkering

IOAW uitkering

Bent u 50 jaar of ouder, werkloos geraakt en heeft u een conflict met de gemeente over een afgewezen IOAW-uitkering? Roep direct de hulp in van een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat.

Voorwaarden voor IOAW

Een IOAW-uitkering is bestemd voor oudere werknemers, die vanaf hun 50e werkloos raken en niet langer recht hebben op een WW-uitkering. U heeft onvoldoende inkomen om van te leven. Daarnaast heeft u nog niet de AOW-leeftijd en kreeg u langer dan drie maanden een WW-uitkering. Of u heeft na uw 50e recht gekregen op een WGA-uitkering, die gestopt is omdat u bij een herkeuring voor minder dan 35% arbeidsongeschikt was. Of u bent gedeeltelijk ongeschikt (minder dan 80%) en had op 28 december 2005 (vóór de WIA) al een IOAW-uitkering.

Bezwaar bij conflict over IOAW-uitkering

De IOAW is een aanvulling op uw (gezins)inkomen tot bijstandsniveau. Uw inkomsten en dat van uw eventuele partner worden met de uitkering verrekend. De gemeente bepaalt of u recht heeft op een IOAW-uitkering. De gemeente ziet er ook op toe dat de opgegeven informatie klopt. Bij het vermoeden dat u foute gegevens heeft opgegeven, kan de gemeente verder onderzoek doen en eventueel een (onaangekondigd) huisbezoek afleggen. Als u het niet eens bent met de beslissing, dient een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat namens u een bezwaarschrift in.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Gesubsidieerde juridische hulp bij IOAW-uitkering 

Het bezwaar tegen de afgewezen IOAW-uitkering moet binnen zes weken worden ingediend bij de gemeente. Een advocaat verdedigt uw belangen door bezwaar in te dienen, met als inzet om de uitkering alsnog toegewezen te krijgen. U heeft vrijwel geen kosten aan de juridische bijstand, als u een inkomen op minimumniveau of bijstandsuitkering heeft. U komt in dat geval in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand en betaalt slechts een geringe eigen bijdrage voor de rechtshulp. Als het bezwaarschrift ongegrond wordt verklaard, kan de advocaat u ook bijstaan in een beroepsprocedure over uw IOAW-uitkering bij de bestuursrechter.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of