WAO UITKERING

WAO uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Heeft het UWV in uw ogen een onjuiste of onredelijke beslissing genomen over uw WAO-uitkering? Raadpleeg een gespecialiseerde advocaat die is aangesloten bij het Nationaal Loket. 

WAO heeft geen einddatum en blijft van kracht

De Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) is vervangen door de WIA en geldt alleen nog als u vóór 1 januari 2004 ziek bent geworden. De WAO heeft geen einddatum. U houdt de WAO-uitkering zolang uw situatie niet verandert én u aan de voorwaarden voldoet. In geval uw gezondheid verslechtert en u nu geen WAO ontvangt maar in het verleden wél, kunt u mogelijk opnieuw een WAO-uitkering krijgen bij het UWV. Heeft u problemen met een stopzetting, verlaging of het (opnieuw) verkrijgen van WAO? Een gespecialiseerde advocaat maakt namens u bezwaar.

Redenen om WAO-uitkering te beëindigen

Het UWV stopt uw WAO-uitkering of past deze aan, als er wijzigingen in uw situatie zijn opgetreden. Zo stopt de uitkering als u volgens het UWV minder dan 15% arbeidsongeschikt bent, u niet meewerkt aan een herbeoordeling, u de AOW-leeftijd heeft bereikt of u een maand in detentie zit. Uw WAO-uitkering wordt ook stopgezet als u verhuist naar een niet-verdragsland. 

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Bij afgewezen bezwaar ook beroep mogelijk

Als u meent dat het UWV op basis van onjuiste of onvolledige informatie een verkeerde beslissing heeft genomen over uw WAO-uitkering, start een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat binnen zes weken een bezwaarprocedure. Onze inzet is nagenoeg kosteloos. Bij een inkomen op minimumniveau komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand en betaalt u alleen een geringe eigen bijdrage. Als het bezwaar tegen de stopgezette of verlaagde WAO-uitkering wordt afgewezen, kunt u in beroep gaan bij de rechtbank. Een advocaat vraagt dan aan de rechter een oordeel over de beslissing van het UWV.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of