Onterecht ontvangen uitkering

Onterecht ontvangen uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Bent u geconfronteerd met een brief van de gemeente, UWV of Sociale Verzekeringsbank over een onterecht ontvangen uitkering? Voorkom financiële problemen en laat een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat bezwaar aantekenen.

Bezwaar bij geschil over onterecht ontvangen uitkering

Bij een onterecht ontvangen uitkering vordert de uitkeringsinstantie deze van u terug. Er zijn vele redenen waarom de gemeente, UWV of Sociale Verzekeringsbank tot een terugvordering van uw uitkering besluit. De meest voorkomende redenen zijn dat u zwart bijverdient met tevens een bijstandsuitkering, dat u samenwoont zonder dit op te geven, dat u niet woont op het door u opgegeven adres, dat u niet voldoet aan uw verplichtingen ingevolge de WW of Ziektewet. Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat start bij een uitkeringsgeschil binnen zes weken een bezwaarprocedure.

Onjuiste of onvolledige informatieverstrekking

Een onterecht ontvangen uitkering of toeslag kan het gevolg zijn van een per ongeluk of bewust verkeerde of onvolledige informatieverstrekking. De uitkeringsinstantie is in alle gevallen verplicht om de uitkering terug te vorderen. Het risico bestaat dat u een fors bedrag moet terugbetalen. Het is daarom verstandig om uw uitkeringsprobleem direct voor te leggen aan een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat, om gericht en effectief bezwaar te kunnen maken. Neem in dit geval direct contact op met het Nationaal Loket. 

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Voorlopige voorziening bij onterecht ontvangen uitkering

U kunt bij een onterecht ontvangen uitkering bezwaar maken. Het gaat vaak om een bijstandsuitkering of toeslag, het kan ook gaan om een WW-, IOAW-, WIA-, Ziektewet-, IOW- of Wajong-uitkering. Een advocaat kan – om financiële problemen te voorkomen – naast een bezwaarschrift, een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank.  Voor minima is er gesubsidieerde rechtsbijstand, zodat u slechts een geringe eigen bijdrage betaalt.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of