Beroepschrift uitkering

Beroepschrift uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Is uw bezwaarschrift tegen een afgewezen, stopgezette, verlaagde, teruggevorderde, of opgeschorte uitkering ongegrond verklaard? Laat een deskundige Nationaal Loket advocaat een beroepschrift indienen bij  de rechtbank.

In beroep nadat bezwaarschrift ongegrond is verklaard

Als de bezwaarprocedure bij de gemeente, het UVW of de Sociale Verzekeringsbank voor u geen positieve uitslag heeft opgeleverd, bestaat de wettelijke mogelijkheid om een beroepschrift in te dienen bij de bestuursrechter. Het beroepschrift dient binnen zes weken na dagtekening van de beslissing op bezwaar te zijn ingediend. In het gemotiveerde beroep staat uw naam en adres vermeld, het besluit waartegen u in beroep gaat, waarom u het niet eens bent met de uitkeringsbeslissing en wat volgens u het besluit moet zijn. De rechtbank informeert de betreffende uitkeringsinstantie die hierop een verweerschrift schrijft.

Beroepszaak bij de rechtbank

Een advocaat van Nationaal Loket staat u bij als u in beroep wilt gaan tegen een beslissing op bezwaar van de gemeente, UWV of de Sociale Verzekeringsbank. Na het indienen van een beroepschrift wordt uw beroepszaak normaliter op een zitting bij de rechtbank behandeld. De rechter doet binnen zes weken na de zitting uitspraak. Onze advocaat ontvangt de uitspraak. Als het beroep gegrond wordt verklaard, stelt de rechter u in het gelijk. In geval het beroep ongegrond wordt verklaard en u het hier niet mee eens bent, kunt u in hoger beroep gaan bij de Centrale Raad van Beroep.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Bij succesvol beroepschrift nieuwe beslissing uitkeringsinstantie

Bij een succesvol beroepschrift van de Nationaal Loket advocaat, moet de uitkeringsinstantie een nieuwe beslissing nemen en de rechterlijke uitspraak naleven. Aan de indiening van een beroepschrift zijn kosten verbonden. De griffierechten bij beroepszaken uitkering bedragen in 2019 € 47. U krijgt deze kosten terug als de rechtbank u deels of geheel in het gelijk stelt. 

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of