Advocaat bezwaarschrift uitkering

Advocaat bezwaarschrift uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

U bent het niet eens met een uitkeringsbesluit van de gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank. Nationaal Loket zet voor u de juiste advocaat in voor een gericht bezwaarschrift.

Binnen zes weken bezwaarschrift indienen

Nationaal Loket is gespecialiseerd in bezwaarschriften bij problemen met uitkeringen. De bij het Nationaal Loket aangesloten advocaten hebben expertise en ervaring op het brede en complexe terrein van de sociale zekerheid. Zij staan u juridisch bij als uw uitkering is afgewezen, opgeschort, verlaagd of beëindigd, of als uw uitkering wordt teruggevorderd. Een advocaat komt ook van pas bij een bezwaar tegen een opgelegde boete of maatregel, een inhouding van vakantiegeld, een geconstateerd gezamenlijk huishouden of opgelegde arbeidsverplichtingen. Wacht niet te lang, want het bezwaarschrift moet binnen zes weken bij de betreffende uitkeringsinstantie worden ingediend.

Bezwaar naar de gemeente, UWV of Sociale Verzekeringsbank

Afhankelijk van uw soort uitkering, maakt een advocaat namens u bezwaar bij de gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank. De gemeente ontvangt een bezwaarschrift bij een probleem met een IOAW-, IOW-, bijstands- of bijzondere-bijstandsuitkering, de Sociale Verzekeringsbank bij een kinderbijslag- of AOW-uitkeringsgeschil en het UVW als u het oneens bent met een besluit over een WW-, Ziektewet-, Wajong-, WIA-, WAO- of Toeslagwetuitkering. In het gemotiveerde bezwaar wordt de uitkeringsinstantie verzocht om de beslissing te heroverwegen. Mocht het bezwaar ongegrond worden verklaard, kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Voorlopige voorziening ter voorkoming geldnood

Zolang u geen uitslag op uw bezwaar heeft, blijft de beslissing van kracht. Een advocaat kan daarom ook names u een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank, waarin hij of zij namens u de rechtbank verzoekt om in afwachting van een beslissing op bezwaar de uitkeringsinstantie te verplichten de uitkering voort te zetten.  Hiermee wordt voorkomen dat u in geldnood komt tijdens de procedure. Als u een inkomen op minimumniveau heeft, is de juridische bijstand van Nationaal Loket nagenoeg kosteloos. U kunt in aanmerking komen voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand, zodat u alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage hoeft te betalen aan uw advocaat.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of