WIA uitkering (WGA en IVA)

WIA-uitkering (WGA en IVA)

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen het UWV over onder andere uw afgewezen WIA-uitkering.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

U bent ziek of arbeidsongeschikt en dreigt inkomen te verliezen vanwege een conflict over uw WIA-uitkering? Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat is uw professionele en betrouwbare partner in het juridische verweer.

WGA & IVA als WIA-uitkering

De Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) is de opvolger van de WAO en bestaat uit twee soorten uitkeringen. Een WGA-uitkering treedt in werking als u twee jaar of langer ziek bent en (in de toekomst) kunt werken. Een IVA-uitkering wordt verstrekt als u niet of nauwelijks kunt werken en er een geringe kans is dat u herstelt. U krijgt de WIA-uitkering in plaats van het loon dat u nu van uw werkgever krijgt of in plaats van uw Ziektewetuitkering. De WIA-uitkering geldt bij meer dan 35% arbeidsongeschikt.

Bezwaar bij weigering WIA-uitkering

U komt in aanmerking voor een WIA-uitkering als u langer dan twee jaar ziek of gehandicapt bent, u 65% of minder van uw voormalige loon kunt verdienen, u de afgelopen twee jaar heeft geprobeerd om weer aan het werk te gaan én u verzekerd was voor de WIA toen u ziek of arbeidsongeschikt werd. Een UWV verzekeringsarts of arbeidsdeskundige toetst uw arbeidsongeschiktheid aan de hand van uw verdiencapaciteit en functionele mogelijkheden. Wordt uw WIA-uitkering geweigerd? Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat tekent bezwaar aan tegen de juistheid en zorgvuldigheid van het besluit.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Bezwaar bij weigering WIA-uitkering

De inschatting van ziektes en beperkingen en bepaling van het arbeidsongeschiktheidspercentage leidt regelmatig tot conflicten. Een advocaat start binnen zes weken na de beschikking een bezwaarprocedure. De bezwaarverzekeringsarts zal in het kader van de bezwaarprocedure uw beperkingen opnieuw bekijken. Bij een minimuminkomen komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. U betaalt dan slechts een geringe eigen bijdrage voor het bezwaar tegen de geweigerde WIA-uitkering. Bij het ongegrond verklaren van het bezwaarschrift, kan een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat een beroepschrift indienen bij de rechtbank.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of