Wajong uitkering

Wajong uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Heeft u vanaf jonge leeftijd of tijdens uw studie een ziekte of beperking waardoor u niet meer kunt werken en problemen met uw Wajong-uitkering? Een gespecialiseerde advocaat die is aangesloten bij het Nationaal Loket gaat in bezwaar of beroep.

Voorwaarden voor Wajong-uitkering

De Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) voorziet in een uitkering voor jongeren die al vóór hun 18e jaar beperkt of door ziekte arbeidsongeschikt zijn. Ook als u ná uw 18e verjaardag en vóór uw 30e jaar een langdurige ziekte of handicap kreeg en minimaal zes maanden een opleiding volgde, komt u in aanmerking voor een Wajong-uitkering. Daarnaast moet u in Nederland wonen, u momenteel geen opleiding volgen en moeten uw werkmogelijkheden waarschijnlijk niet binnen één jaar verbeteren. Een advocaat tekent bij een geschil over uw Wajong-uitkering direct bezwaar aan.

Wajong een gecompliceerde wet

De Wajong is een gecompliceerde wet. U kunt onder drie verschillenden Wajong-regelingen vallen. De oude Wajong geldt als u vóór 2010 voor het eerst deze uitkering heeft aangevraagd. Het minimumloon staat centraal, de hoogte van de uitkering wordt bepaald naar de mate van arbeidsongeschiktheid. Bij de nieuwe Wajong (tussen 2010 en 2015 een Wajong-uitkering aangevraagd) ligt de nadruk minder op de financiële uitkering, maar meer op het werken naar vermogen. Sinds 1 januari 2015 krijgt u alleen nog een Wajong-uitkering als u nu en in de toekomst niet kunt werken.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Bezwaarprocedure starten bij probleem met Wajong-uitkering

Is uw Wajong-uitkering geweigerd of verlaagd en vindt u dat deze beslissing op onjuiste gronden is genomen? Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat tekent binnen zes weken bezwaar aan. Dit vergroot uw kansen op deze uitkering en bovendien kost het u nagenoeg niets, omdat u bij een laag inkomen recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand. U bent slechts een geringe eigen bijdrage verschuldigd.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of