Voorlopige voorziening uitkering

Voorlopige voorziening uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Komt u in financiële problemen, omdat de bezwaar- en beroepsprocedure over uw uitkeringsgeschil erg lang duurt? Zorg dat een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat een voorlopige voorziening bij de rechtbank indient.

Spoedprocedure bij de rechtbank

Het bezwaar en beroep bij een conflict met de gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank over een afgewezen, beëindigde of verlaagde uitkering of opgelegde boete of maatregel kan vele maanden in beslag nemen. Door de lange doorlooptijd van de reguliere bezwaar- en beroepsprocedure zit u lang in onzekerheid en kan u als gevolg van het uitblijven van inkomsten in geldnood komen. Om deze problemen te voorkomen, kan een advocaat een spoedprocedure starten bij de rechtbank en een voorlopige voorziening indienen.

Voorlopige voorziening: kort geding bij bestuursrechter

Een voorlopige voorziening is een kort geding, dat bij geschillen met uitkeringen op het terrein van de sociale zekerheid valt onder het bestuursrecht. Een verzoek aan de voorzieningenrechter kan alleen worden gedaan als er een bezwaar- of beroepsprocedure loopt én als er sprake is van een spoedeisende situatie. Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat stelt een verzoekschrift op, met vermelding van uw naam en adres, het spoedeisende belang en wat de voorlopige voorziening volgens u moet inhouden. Dit kan bijvoorbeeld zijn, te bepalen: dat het besluit van de uitkeringsinstantie ten onrechte is genomen en uw uitkering voortgezet dient te worden of dat de uitkeringsinstantie u voorschotten dient te betalen.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Deskundig en gericht advies van aangesloten Nationaal Loket advocaat

U moet er wel rekening mee houden dat het gaat om een voorlopige voorziening. Mocht bijvoorbeeld achteraf bij de rechterlijke uitspraak blijken dat het voorschotbedrag incorrect was, dreigt een verplichte terugbetaling. Nadat het verzoek om een voorlopige voorziening ter zitting is behandeld, wordt doorgaans binnen twee weken uitspraak gedaan. Een advocaat kan u deskundig en gericht adviseren over de mogelijkheden van een voorlopige voorziening. Deze inzet is nagenoeg kosteloos, in geval u een minimuminkomen heeft. U komt dan in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand en betaalt slechts een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of