IOW

IOW uitkering

Is uw recht op een WW-uitkering of loongerelateerde WGA-uitkering verlopen en is uw aanvraag IOW-uitkering door het UWV geweigerd? Vraag de hulp van een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat voor doelgericht bezwaar.

Voorwaarden voor IOW

De Wet Inkomensvoorziening voor oudere werklozen (IOW) is een tijdelijke regeling voor oudere werklozen, totdat de AOW-leeftijd wordt bereikt. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een IOW te mogen ontvangen. U was 60 jaar of ouder toen u werkloos werd, u heeft de einddatum van uw WW-uitkering bereikt, uw WW-uitkering is begonnen ná 30 september 2006 en vóór 1 januari 2020, u kreeg langer dan drie maanden een WW-uitkering omdat u aan de jareneis voldeed of u heeft na drie maanden WW-uitkering het restant van een eerdere werkloosheidsuitkering gekregen.

Gecompliceerde IOW-regelgeving

Voor het verkrijgen van een IOW-uitkering na afloop van een loongerelateerde WGA-uitkering, moet u 60 jaar of ouder zijn toen uw uitkering inging, moet uw WGA-uitkering zijn begonnen ná 31 december 2007 en vóór 2020 en dient u de einddatum van de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) te hebben bereikt. Als u al een WW-uitkering had voordat u arbeidsongeschikt werd, heeft u alleen recht op een IOW-uitkering als u ná 30 september 2006 werkloos werd en bij het begin van uw werkloosheid 60 jaar of ouder was.    

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Bezwaar tegen IOW-besluit en gesubsidieerde rechtsbijstand 

Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat weet de weg in het woud van de IOW-regelgeving en maakt binnen zes weken bezwaar, als u het UWV-besluit juridisch wilt aanvechten. Voor het verkrijgen van IOW geldt geen vermogenstoets en het maakt niet uit of u een gezamenlijk huishouden voert. U moet wel verplicht solliciteren, een passende baan accepteren en wijzigingen in de (werk)situatie tijdig doorgeven aan het UWV. Onze inzet is nagenoeg kosteloos. De advocaat werkt op basis van gesubsidieerde bijstand als u weinig inkomen heeft. U betaalt dan alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of