Uitkering gestopt

Uitkering gestopt?

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Is uw uitkering gestopt door de gemeente, UWV of Sociale Verzekeringsbank en bent u het hier niet mee eens? Schakel de hulp in van een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat en maak bezwaar.

Bezwaar maken als uw uitkering gestopt is

De uitkeringsinstantie kan meerdere redenen aandragen waarom uw uitkering gestopt wordt. U heeft niet voldaan aan uw inlichtingenplicht, er is een gezamenlijk huishouden geconstateerd, de maximale uitkeringsduur is bereikt of er zijn inkomsten naast uw uitkering niet opgegeven. Bij fraude of verblijf in de gevangenis of huis van bewaring wordt ook uw uitkering gestopt. De beslissing van de uitkeringsinstantie om de uitkering te beëindigen is niet altijd juist of rechtmatig. Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat beschikt over de kennis en ervaring om gericht bezwaar te maken als uw uitkering gestopt is.

Bezwaarschrift naar gemeente, UWV of Sociale Verzekeringsbank

Kom snel in actie als de gemeente, UWV of Sociale Verzekeringsbank uw uitkering gestopt heeft. Een advocaat dient binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift in, met vermelding van uw naam en adres, het uitkeringsbesluit waartegen u bezwaar maakt, waarom u het oneens bent met de beslissing en wat volgens u het besluit moet zijn. Is uw bijstandsuitkering, IOAW, IOW of bijzondere bijstand gestopt? Dan maken wij bezwaar bij de gemeente. Bij een WW-, Wajong-, WIA-, WAO- of Ziektewetuitkering bij het UWV en bij een AIO of AOW-uitkeringsgeschil bij de Sociale Verzekeringsbank.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Voorlopige voorziening bij uitkering gestopt

Een uitkering gestopt leidt vaak tot financiële problemen. Om te voorkomen dat u tijdens de bezwaarprocedure in geldnood komt, kan een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank met het verzoek om in afwachting van de beslissing op bezwaar de uitkering middels voorschotten uit te betalen. Dit rechterlijke besluit geldt tot er een definitieve uitspraak van de bestuursrechter is. Als u een inkomen op minimumniveau en gering eigen vermogen heeft, kost de juridische bijstand bij een uitkering gestopt u nagenoeg niets. U betaalt alleen een geringe, inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of