In beroep tegen afgewezen uitkering

In beroep gaan tegen een afgewezen uitkering

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Wilt u in beroep gaan tegen een afgewezen uitkering? Neem contact op met het Nationaal Loket, zodat een advocaat bij de rechtbank beroep kan indienen tegen een negatieve beslissing op uw bezwaarschrift.

Eerst bezwaarschrift en dan bij de rechtbank in beroep

Als u het oneens bent met een beschikking van de gemeente, UWV of Sociale Verzekeringsbank, kunt u binnen zes weken bezwaar maken bij de uitkeringsinstantie. Een advocaat staat u hierin bij. Als er een negatief besluit van de gemeente, UWV of SVB op het bezwaarschrift volgt, kan een advocaat van Nationaal Loket bij de rechtbank in beroep gaan tegen de afgewezen uitkering.

Beroepschrift en woordvoering tijdens de rechtbankzitting

Om in beroep te kunnen gaan tegen een afgewezen uitkering door de gemeente, UWV of SVB, stuurt een advocaat een beroepschrift naar de sector Bestuursrecht van de rechtbank. De rechtbank vraagt hierna aan de uitkeringsinstantie een reactie in de vorm van een verweerschrift. Een advocaat voert namens u het woord tijdens de rechtbankzitting. De rechter doet schriftelijk uitspraak.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Voorlopige voorziening tot de definitieve uitspraak

In beroep gaan tegen een afgewezen uitkering is niet kosteloos. U moet griffierechten (voor beroepszaken uitkeringen in 2019 € 47) betalen, die u terugkrijgt als de rechtbank u deels of geheel gelijk geeft. In sommige gevallen kan een advocaat een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank waarin hij of zij verzoekt om, in afwachting van de uitspraak, de uitkering voort te zetten (bijvoorbeeld middels voorschotverstrekking). 

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of