Advocaat bijstand

Advocaat Bijstand

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Een advocaat bijstandsuitkering biedt uitkomst als u een geschil heeft met de gemeente over een afgewezen, verlaagde, stopgezette of teruggevorderde bijstandsuitkering. De in de Participatiewet gespecialiseerde advocaat start een juridisch onderbouwde en resultaatgerichte bezwaarprocedure, ook bij een opgelegde boete of maatregel of als u wordt beschuldigd van bijstandsfraude.

Advocaat bij probleem met bijstandsuitkering

Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat staat dagelijks cliënten bij die problemen hebben met hun bijstand en mogelijk in financiële problemen komen. Uw bijstandsuitkering kan om uiteenlopende redenen worden beëindigd, gekort, geweigerd of teruggevorderd. Meest voorkomend is dat u onvoldoende of onjuiste informatie heeft verstrekt om het recht op bijstand te kunnen vaststellen, dat er sprake is van een gezamenlijke huishouding, dat u niet woont op het door u opgegeven adres, etc. Een advocaat bijstandsuitkering kan u ook bijstaan bij een vermeend onjuist woonadres, eigenhuisbezit of vermogensgeschil.

Bezwaar en beroep binnen 6 weken door advocaat bijstandsuitkering

Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat bijstand komt direct in actie, omdat het bezwaar tegen het uitkeringsbesluit binnen zes weken na de gemeentelijke beschikking moet worden ingediend. De advocaat heeft expertise en ervaring op het brede en complexe terrein van de sociale zekerheid voor een effectief bezwaar, met als doel het het gemeentelijke terug te draaien. Als de gemeente het bezwaar ongegrond verklaart, kan onze advocaat bijstandsuitkering binnen zes weken in beroep gaan bij de rechtbank. Mocht u het oneens zijn met de rechterlijke uitspraak, kunt u ook nog in hoger beroep gaan.

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Pro deo advocaat voor kosteloos procederen

Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat bijstandsuitkering kan in een spoedprocedure een voorlopige voorziening bij de rechtbank aanvragen, indien er een spoedeisend belang is, bijvoorbeeld het niet langer kunnen betalen van de vaste lasten. De advocaat bijstand werkt pro-deo. Bij een minimuminkomen heeft u recht op gefinancierde rechtsbijstand. U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, waarvoor u bij uw gemeente bijzondere bijstand kunt aanvragen. Wacht niet langer en schakel meteen een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat bijstandsuitkering in.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of