Bezwaarschrift afgewezen

Bezwaarschrift afgewezen

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente of het UWV.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 9491 Direct contact opnemen

Heeft u bezwaar aangetekend tegen een stopgezette, verlaagde, afgewezen of teruggevorderde uitkering, maar is het bezwaarschrift afgewezen door de uitkeringsinstantie? De bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat dient een beroepschrift in bij de rechtbank en verdedigt uw belangen tijdens een eventuele rechtszitting.

Binnen 6 weken in beroep gaan bij de rechtbank

Als uw bezwaarschrift afgewezen is door de gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank, kunt u in beroep gaan bij de rechtbank. Dit moet binnen zes weken na de voor u negatieve beslissing van de uitkeringsinstantie worden ingediend. In het  beroepschrift van de bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat staat uw naam en adres vermeld, het uitkeringsbesluit waartegen u in beroep gaat, het waarom u het niet eens bent met het besluit en wat volgens u wél het besluit moet zijn. Een onafhankelijke bestuursrechter beoordeelt of de gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank de juiste beslissing heeft genomen.

Beroep- en bezwaarschrift afgewezen: in hoger beroep

Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat staat u juridisch bij als uw bezwaarschrift afgewezen is. Een in uitkeringszaken gespecialiseerde advocaat stelt een beroepschrift op en voert namens u het woord bij een rechtszitting. De rechter doet binnen zes weken na de zitting uitspraak. In geval het beroep ongegrond wordt verklaard, blijft de eerdere beslissing van kracht. Dat betekent niet dat als u in beroep in het ongelijk bent gesteld niet verder kunt procederen. De advocaat kan in hoger beroep gaan bij de Centrale Raad van Beroep om de beslissing van de rechtbank aan te vechten. 

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Voorlopige voorziening en gefinancierde rechtshulp aanvragen

Er zijn geringe kosten verbonden aan het indienen van een beroepschrift, nadat het bezwaarschrift afgewezen is. De griffierechten bij beroepszaken uitkering bedragen € 47 (2019). U krijgt deze kosten deels of geheel terug als u in het gelijk wordt gesteld. Een bij het Nationaal Loket aangesloten advocaat kan namens u een verzoek voorlopige voorziening bij de rechtbank aanvragen, om in afwachting van de beslissing op uw beroepschrift u voorschotten op uw uitkering te verstrekken. Heeft u een inkomen op minimumniveau? Dan komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. U kunt voor de door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde inkomensafhankelijke eigen bijdrage en de kosten griffierecht bijzondere bijstand aanvragen bij uw gemeente.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van de advocaten die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of